L2- Structura de decizie

  1. Se citesc 2 numere . Să se scrie numărul urmat mesajul Par sau Impar .
  2. Se citesc 2 numere . Să se scrie mesajul Da dacă au aceeași paritate  și mesajul NU în  caz contrar.
  3. Se citește un număr nenul, pozitiv. Să se scrie mesajul Da dacă numărul are ultima cifră 3  și mesajul NU în caz contrar.
  4. Se citește un număr nenul, pozitiv. Să se scrie numele Gigel dacă numărul are ultima cifră mai mare decât 2 și numele Costel în caz contrar.
  5. Se citește un număr nenul, pozitiv. Să se scrie mesajul Da dacă numărul are ultima cifra cuprinsă între 2 și 6 și mesajul NU în caz contrar.
  6. Se citește un număr nenul, pozitiv. Să se scrie mesajul Da dacă numărul are cifra zecilor egală cu 2  și mesajul NU în caz contrar.
  7. Se citește un număr nenul, pozitiv. Să se scrie mesajul Da dacă numărul are cifra unităților mai mare decât cifra zecilor și mesajul NU în caz contrar.
  8. Se citește un număr nenul, pozitiv. Să se scrie mesajul Da dacă numărul are exact 2 cifre și mesajul NU în caz contrar.
  9. Se citește un număr nenul, pozitiv. Să se scrie mesajul Da dacă numărul are exact 3 cifre și mesajul NU în caz contrar.
  10. Se citesc 2 numere nenule, pozitive. Să se scrie valoarea sa absolută.
  11. Se citesc 2 numere nenule, pozitive. Să se scrie mesajul Da dacă numerele au aceeași cifra a unităților și mesajul NU în caz contrar.
  12. Se citesc 2 numere nenule, pozitive. Să se scrie mesajul Da dacă primul număr este mai mare decât al doilea și mesajul NU în caz contrar.
  13. Se citesc 2 numere nenule, pozitive. Să se scrie cel mai mare dintre ele.
  14. Se citesc 2 numere nenule, pozitive. Să se scrie numărul cu cifra unităților cea mai mare.
  15. Se citesc 2 numere nenule, pozitive cu cel puțin 3 cifre fiecare. Să se scrie numărul cu cifra sutelor cea mai mare.
  16. Se citesc 2 numere nenule, pozitive cu cel mult 2 cifre. Să se scrie mesajul Da dacă au același număr de cifre și mesajul NU în caz contrar.

17. Se introduc două numere întregi. Să se testeze dacă primul număr este predecesorul (succesorul) celui de-al doilea şi să se afişeze un mesaj corespunzător.

Exemple :

date de intrare : 2, 4  date de ieşire : Nu ;

date de intrare : 5, 6   date de ieşire : Da.

18.Se introduc două numere nenule şi un semn de operaţie (+,-,*,/). Să se efectueze cu cele două numere operaţia introdusă şi să se afişeze expresia care s-a calculat urmată de semnul = şi de valoarea ei.

Exemplu : Date de intrare  10  6  *  Date de ieşire  10*6=60.

19.Se introduc trei date de forma număr ordine pacient, valoare glicemie. Afişaţi numărul de ordine al pacienţilor cu glicemia mai mare decât 100.

Exemplu : Date de intrare nr  6  glicemie 90  nr  10  glicemie 107  nr  21 glicemie  110   Date de ieşire  10   21

20.Ionel spune părinţilor doar notele mai mari sau egale cu 7. Într-o zi el a luat trei note. Introduceţi-le în calculator şi afişaţi acele note pe care le va comunica şi părinţilor.

Exemplu : Date de intrare 8  7  5  Date de ieşire  8

21.Se introduc două numere. Dacă al doilea număr este diferit de 0, să se afişeze câtul dintre primul şi al doilea, iar dacă este nul, să se afişeze mesajul “Împărţire imposibilă”.

Exemple : Date de intrare 10 3  Date de ieşire  33   Date de intrare  45  0  date de ieşire  Impartire imposibila.

22.Un lift pentru copii acceptă o greutate de maxim 100 kg. Introducând în calculator greutăţile a doi copii, specificaţi prin afişarea unui mesaj corespunzător, dacă POT INTRA AMBII COPII sau INTRA PE RAND.

Exemple : Date de intrare : greutati copii 87  50  Date de ieşire : Intra pe rand  Date de intrare 45  52  Date de ieşire Pot intra ambii copii.

23.Ionel are voie să se uite la TV 20 de ore pe săptămână. Se introduc numărul de ore cât se uită la TV în fiecare zi din săptămână. Să se verifice dacă va fi pedepsit sau nu.

Exemplu: Date de intrare: 3 4 2 2 5 6 1 Date de ieşire: Va fi pedepsit.

24.Să se scrie un program care determină greutatea ideală a unei persoane cunoscând înălţimea, vârsta şi sexul persoanei. Formulele de calcul sunt: Gmasculin = 50 + 0.75 * (inaltime – 150) + (varsta – 20) / 4, Gfeminin = Gmasculin – 10, unde înălţimea este exprimată în cm şi vârsta în ani. Sexul se citeşte sub forma unui caracter, f sau m.

Exemplu: Date de  intrare: inaltime= 160 varsta=21 sex=f   Date de ieşire: greutate=  75 kg.

25.Scrieţi un program care să permită alegerea unei opţiuni dintr-un anumit meniu afişat pe ecran: se afişează

  1. suma
  2. produs

Se introduc două numere şi se alege o operaţie prin introducerea numărului de ordine. Pe ecran să apară expresia şi valoarea calculată.